`Rejst af Kalundborg Folkeblad i taknemmelig erindring´. Søren Rasmussen, 1883-1968, var en navnkundig redaktør på `Kalundborg Folkeblad´ i perioden 1910-1960.

Ikke blot i byen, men i bladkredse over det ganske land. Søren Rasmussens helt egen stil som redaktør betød ikke kun, at det skrantende blad slog konkurrenterne `Kalundborg Avis´, `Kalundborg Dagblad´ og `Socialdemokraten´, men også, at det stadig lever under det nye navn `Nordvestnyt´.

Søren Rasmussen ville sandsynligvis rotere i sin grav, hvis han vidste, hvordan det står til med hans gamle avis, der er for nedadgående. Abonnenterne dør simpelthen. Blandt dem er utvivlsomt en hel del, der tydeligt kan huske Folkebladet og redaktør Rasmussen, i det lokale dagblads velmagtsdage. Søren Rasmussen var så kendt, at folkeviddet ondskabsfuldt døbte ham `Søren løgn´ og hans elskede avis `Sørens løgnblad´. Det var ikke noget Søren Rasmussen brød sig om, for han vidste jo, at læserne ikke kunne undvære hans avis.

Intet var for småt til at komme i spalterne og Søren Rasmussen vidste præcis, hvad læserne ønskede.

`Vend brostenene svende´ sagde redaktøren til sine journalister, og det var netop, hvad Folkebladet gjorde. Især i form af ultrakorte notitser under faste overskrifter som `Blink´ og `Nordvestsjælland´. Intet var for småt til at komme i spalterne og Søren Rasmussen vidste præcis, hvad læserne ønskede. Det var især artikler om høj og lav i byen, fødselsdagsfester, jubilæer og dødsfald. Redaktøren sendte nødig en avis på gaden uden der var omtale af et dødsfald, en jordpåkastelse eller en udførlig nekrolog. Var det en rigtig kendt borger der lå for døden, havde Søren Rasmussen fået sat teksten i blysats på forhånd. Kun datoen manglede.

`Uden saks og klister, ingen journalister´ hedder det. Redaktøren var flittig med saksen.

Søren Rasmussen var ingen munter mand. Han levede og åndede for sin avis, holdt sine journalister i ørerne - `De ved godt, at jeg ikke kommer i Kordilgade længere. Det har jeg folk til´- og han var god til at finde dansk og udenlandsk stof i andre aviser. `Uden saks og klister, ingen journalister´ hedder det. Redaktøren var flittig med saksen.

Lokale historier

Gå på opdagelse i de historiske arkiver

Gå direkte til Arkiverne

Kontakt os

Vi er altid klar til at hjælpe. Vores kontor og vores telefoner er åbne mandag til torsdag fra 12.00 til 14.00. Du er også velkommen til at kontakte os pr. mail. Her på hjemmesiden kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål under fanebladet "kontakt".

Esbern Snaresvej 15
4400 Kalundborg

+45 59 51 27 85
Man-tor 12.00 til 14.00, fred. lukket.